Inside the Pyramid

Piramide, de verborgen blauwdruk

De zoektocht naar de verborgen blauwdruk van piramiden is iets wat me inmiddels alweer 2 decennia geleden tot het werken met heilige geometrie heeft gedreven, vandaar ook de titel van mijn blog: Piramide, de verborgen blauwdruk. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat de blauwdruk van piramiden gerelateerd was aan de gulden snede, ik heb dat nooit los kunnen laten en ben op zoek gegaan naar de verbanden. De bijzondere relatie tussen heilige geometrie en piramiden zal ik zoveel mogelijk trachten bloot te leggen door middel van eenvoudige illustraties. De schoonheid van heilige geometrie zit hem nou juist in de eenvoud, mijns inziens. Persoonlijk noem ik heilige geometrie liever gouden geometrie, aangezien de gulden snede (1 + √5 : 2 = 1.618) de essentie is van het werken met deze geometrie. Ik maak 2D- en 3D modellen van alle piramiden zodat ik alle afmetingen nauwkeurig kan bestuderen. Deze blauwdrukken komen altijd voort uit het werken met gouden geometrie, tenzij specifiek anders is aangegeven. Ik heb door de jaren heen ook alle officiële metingen nauwkeurig bestudeerd van o.a. Flinders, Dorner, ScanPyramids, Vyse en vele anderen. Een uitgebreid overzicht van deze metingen zal ik binnenkort ook op het blog plaatsen met een uitgebreide bronvermelding; hier kun je alvast mijn eigen metingen bekijken, uiteraard voortgekomen uit het werken met gouden geometrie.

Ik ben ervan overtuigd dat gouden geometrie al veel langer werd gebruikt dan ons is aangeleerd. Het is bijvoorbeeld onmiskenbaar duidelijk dat Phi, De gulden snede, in de tijd van het oude Egypte allang werd toegepast.

Hieronder laat ik alvast enkele blauwdrukken en studies zien van een aantal piramiden, deze worden op een later moment allemaal nauwkeurig behandeld en besproken. Je kan deze piramide blauwdrukken dan ook zelf gaan tekenen!

Er is nog veel meer te ontdekken, binnenkort meer…

Hartelijke groet

Dit bericht kan op ieder moment aangepast worden om informatie toe te voegen en/of te wijzigen, mocht ik dit nodig vinden.

Ziet u een foutje of ben ik het vergeten om een bron te vermelden? Laat het mij vooral weten, dan kan ik dit z.s.m. veranderen.

Vragen en/of opmerkingen zijn van natuurlijk harte welkom! Contact

Deel dit bericht