Inside the Pyramid

Het uitlijnen van een piramide

Hoe kan je een piramide het beste uitlijnen? Dat is een vraag die ik regelmatig krijg en ook voorbij zie komen. Er is natuurlijk geen ‘beste’ manier, ik raad het aan om vooral je eigen intuïtie te volgen. Er wordt heel vaak beweert dat het uitlijnen op het Magnetische Noorden de enige juiste manier is van uitlijnen. Dat is, wat mij betreft, te kort door de bocht en niet juist. De juiste manier is je eigen manier, maar doe het bewust. Er is juist gebleken dat piramiden verschillende effecten hebben en dat je deze dus ook op verschillende manieren kan gebruiken. Dat is natuurlijk niet echt verrassend, aangezien intentie een sleutelwoord is als het gaat om werken met energie. Sommige mensen gebruiken piramiden voornamelijk in praktische zin, voor bijvoorbeeld het stimuleren van de groei van planten. Andere mensen gebruiken piramiden juist als hulpmiddel bij bewustzijnswerk, zoals bijvoorbeeld voor meditatie. Meer hierover: [Piramide energie] [Toepassingen] Er zijn veel dogma’s over het onderwerp en er is zoveel verschillende en tegenstrijdige informatie te vinden dat het raadzaam is om je innerlijk kompas te gebruiken en zelf gaat onderzoeken wat het best bij je past. Het ligt er dus ook aan waar je een piramide voor gaat gebruiken. De verschillende manieren om een piramide uit te lijnen kunnen dus voor de (on)nodige verwarring zorgen. Sommige mensen zijn zelfs bang dat ze een piramide per ongeluk ‘verkeerd’ uitlijnen, of dat een piramide niet goed zou werken mits deze helemaal perfect is uitgelijnd. Dat een piramide niet goed zou functioneren door een ‘verkeerde’ uitlijning, is niet het geval. Wel is het zo dat het uitlijnen van een piramide de werking ervan aanzienlijk kan versterken, ik raad het dus ook wel aan dit zorgvuldig te doen, zodat de piramide optimaal functioneert. Het uitlijnen van een piramide zou je dus bijvoorbeeld met het stemmen van een muziek instrument kunnen vergelijken. Het is op zich geen slecht idee, als je bijvoorbeeld voor het eerst met piramiden werkt, om deze dan uit te lijnen op het Magnetische Noorden. Dan heb je namelijk altijd een sterk energetisch ankerpunt van waaruit je verder kan experimenteren; een solide startpunt. Je kan de piramide uitgelijnd laten op het Magnetische Noorden of je onderzoekt vanuit daar andere mogelijkheden. Misschien is er in jouw omgeving namelijk wel een heel ander energiepunt waar je gebruik van kunt maken, of misschien krijg je met een pendel of Lecher-antenne andere resultaten die interessant kunnen zijn om nader te onderzoeken, probeer het uit en speel daar vooral mee. Het zou toch zonde zijn als we onszelf zouden beperken tot het uitlijnen op het Magnetische Noorden, terwijl er zoveel andere mogelijkheden en energieën toegankelijk zijn. Onszelf beperken is juist iets waar we niet meer in hoeven te geloven, toch? Wees dus niet bang, maar creatief. Een van de leuke dingen van het werken met piramiden is juist de veelzijdigheid ervan.

Twee veel gebruikte en bekende methoden zijn het uitlijnen op het Magnetisch Noorden (Nm) en het uitlijnen op het Geografische Noorden, ook wel Ware Noorden genoemd (Ng). Het Magnetische Noorden is niet het zelfde als het Geografische Noorden. Het Magnetische Noorden wordt door een kompas aangegeven, de magnetische naald van het kompas wijst naar het magnetische veld van de aarde. Het magnetische veld van de aarde is continu in beweging, langzaam maar zeker. Het Geografische Noorden verwijst naar de geografische locatie van de Noord Pool en kent een vast referentiepunt. Dit is tevens waar de aardas, het punt waar de Aarde omheen draait, en het noordelijkste punt van de Aarde elkaar ontmoeten. De Grote Piramide van Giza is bijna perfect uitgelijnd op het Geografische Noorden, met een afwijking van slechts 3 boogminuten (0.05°).1 Het is niet ondenkbaar dat deze minimale afwijking zelfs door seismische activiteit tot stand is gekomen. Meer hierover: [De Grote Piramide van Giza]

Bovenaanzicht van de Aarde:
Geografische Noorden (Ng) Magenta – Magnetische Noorden (Nm) Cyaan
Illustratie door: Inside the Pyramid©

Volgens Patrick Flanagan, uitvinder van de Neurophone en o.a. bekend door zijn werk Pyramid Power, is het uitlijnen van piramiden op het Magnetische Noorden het meest effectief.2 Ra, van het Het Law of One Materiaal, geeft aan dat je piramiden, naar eigen inzicht, kan uitlijnen op het Magnetische Noorden of 20 graden ten oosten van het Magnetische Noorden.3 – 4 Andere bronnen suggereren dat piramiden gemaakt van metaal het best kunnen worden uitgelijnd op het Magnetische Noorden. Piramiden zonder metaal, gemaakt van bijvoorbeeld hout of pvc, zouden daarentegen beter kunnen worden uitgelijnd op het Geografische Noorden. Zoals je misschien al hebt gemerkt, er zijn dus veel verschillende interpretaties, ideeën en wellicht zelfs dogma’s over de beste manier van uitlijnen. Probeer de verschillende manieren zelf uit en ervaar wat goed voelt voor jou.

Er zijn ook veel verschillende visies over het gebruik van wel- of juist geen metaal bij het maken van een piramide. Het uitlijnen van een piramide is namelijk niet het enige waar je op moet/kan letten bij het werken met piramiden. Uitlijnen, materiaal, locatie, formaat, schuine hoek en kleur; al deze aspecten spelen een rol bij de werking van de piramide. Meer hierover: [Je eigen piramide] [Orgonite-piramiden] [Toepassingen]

Uitlijnen op het Magnetische Noorden

Uitlijnen op het Magnetische Noorden is op zich relatief eenvoudig aangezien een goed functionerend kompas het Magnetische Noorden zal aangeven. Bij het uitlijnen van een piramide met een kompas is het uiteraard raadzaam om een kompas te gebruiken van degelijke kwaliteit. Houd er ook rekening mee dat andere magnetische velden invloed hebben op de werking van het kompas; de elektriciteit in je huis bijvoorbeeld. Het is dus een goed idee om de stroom uit te schakelen voordat je begint met het uitlijnen met een kompas, zeker als je in de stad woont. Je kan ook werken met een kompas app, als je een telefoon hebt die deze ondersteunt. Ik gebruik een mobiele telefoon zelden (zo min mogelijk) en heb persoonlijk geen ervaring met het uitlijnen van een piramide met een kompas app. Als je een piramide hebt uitgelijnd op het Magnetische Noorden, dan zou je deze eens in de paar jaar opnieuw kunnen af stellen, aangezien het Magnetisch veld van de Aarde continu in beweging is. Hoewel dit veld heel langzaam beweegt, kan het toch zinnig zijn om je piramide af en toe opnieuw af te stellen.

Kompas: Uitgelijnd op het Magnetische Noorden
Illustratie door: Inside the Pyramid©

Uitlijnen op het Geografische Noorden

Het uitlijnen van een piramide op het Geografische Noorden is iets lastiger dan het uitlijnen op het Magnetische Noorden aangezien een standaard kompas naar het magnetische veld van de aarde zal wijzen. Je kan het uitlijnen op het Geografische Noorden doen met behulp van een kompas of kompas-app als je apparaat gebruik maakt van een GPS (Global positioning system). Voor uitlijnen met kompas zul je wel eerst de magnetische declinatie waarde van jouw locatie moeten opzoeken. Het verschil tussen het Magnetische Noorden en het Geografische Noorden wordt magnetische declinatie genoemd. De waarde van dit verschil varieert, afhankelijk van de locatie waar je je bevind.

Zijaanzicht doorsnede Aarde:
Geografische Noorden (Ng) Magenta – Magnetische Noorden (Nm) Cyaan. Magnetische declinatie.
Illustratie door: Inside the Pyramid©

Je kan de magnetische declinatie van elke gewenste locatie in de wereld eenvoudig opzoeken op het internet.5 – 6 Declinatie heeft een positieve weergave (+ ten Oosten), of een negatieve (- ten Westen). Voorbeeld: Amsterdam +2° 20′ E. In dit geval is de magnetische declinatie dus 2 graden en 20 minuten positief, ten Oosten van het Geografische Noorden. Ik raad het aan om een plaatkompas aan te schaffen van het merk Silva of Suunto, deze staan bekend om hun degelijke kwaliteit, ze hebben mooie instapmodellen. Kies voor een model met declinatiecorrectie, daarmee kun je op het kompas namelijk de magnetische declinatie aanpassen. Zo’n instapmodel kost ongeveer tussen de €25,- en €50,-.

Een kompas met declinatiecorrectie maakt het uitlijnen van je piramide namelijk vrij eenvoudig. Corrigeer de magnetische declinatie op je kompas door de declinatiecorrectie op je kompas bij te stellen; let er wel op dat je deze de juiste kant op draait. Je kan gerust afronden op hele graden. Bij declinatie Oost (+) draai je de declinatiecorrectie naar rechts, bij declinatie West [-] draai je de declinatiecorrectie naar links. In onderstaand voorbeeld (ter illustratie) hebben we te maken met een magnetische declinatiewaarde van +10° 0′ E.

Je kan een uitgelijnde piramide altijd nog even nameten met een pendel, om deze fijn af te stellen, mocht dat nodig zijn.

Je kan het Geografische Noorden ook vinden door gebruik te maken van de zon. Het kan heel leuk zijn om met deze methode te experimenteren, zeker als je bijvoorbeeld in de tuin een grote piramide wilt plaatsen. Misschien meer hierover op een later moment…

Uitlijnen met je intentie

Je kan het uitlijnen van een piramide natuurlijk ook geheel op je gevoel doen, door te mediteren en/of door gebruik te maken van een pendel. Een pendel is een heel handig instrument om mee uit te lijnen. Soms is het niet mogelijk, door bijvoorbeeld ruimtegebrek, om een piramide uit te lijnen zoals je het liefst zou willen. Het uitlijnen (en dus roteren) van een grotere piramide kan een flinke hoeveelheid extra ruimte innemen. Het kan immers betekenen dat een piramide bijvoorbeeld schuin in de kamer zou komen te staan, dat is niet altijd even handig. In dit geval, of sowieso, zou je de uitlijning van een piramide ook kunnen doen middels gerichte intentie. Beslis van tevoren of je de piramide wilt uitlijnen op het Geografische Noorden, het Magnetische Noorden of welke plaats dan ook, die keuze ligt helemaal bij jou. Lijn de piramide vervolgens uit met je intentie… bijvoorbeeld tijdens een meditatie of ander stilte-moment. Leer te vertrouwen op je intuïtie en experimenteer daarmee, als het voor jou goed voelt, dan is het goed.

Op basis van mijn eigen ervaring en onderzoek heeft het mijn voorkeur gekregen om piramiden, ongeacht het materiaal waarvan de piramide is gemaakt, uit te lijnen op het Geografische Noorden. Het Geografische Noorden ervaar ik, op dit moment, als een prettigere omgeving om in te mediteren. Experimenteer vooral zelf! Meer hierover: [Piramiden in de praktijk] Je zou piramiden voor praktisch gebruik bijvoorbeeld op het Magnetische Noorden kunnen uitlijnen en piramiden voor bijvoorbeeld meditatie op het Geografische Noorden. Voor je het weet ben je je piramide op verschillende manieren aan het uitlijnen, helemaal afhankelijk van waar je op dat moment voor kiest of wat goed voelt. Veel plezier met het uitlijnen van je piramide!

Wat is jouw favoriete manier van uitlijnen?

– David Henderson, Inside the Pyramid

1. Martin Gray. Giza Pyramids.
[Website] https://old.world-mysteries.com/gw_mgray5.htm (Benaderd: 19/01/2021)

2. Patrick Flanagan. Pyramid Power, The Science of the Cosmos (1973). Phi Sciences Press (2016).
[E-Book] Hoofdstuk 6, I at first believed…

3. Ra. The Law of One, Book III (1982). Red Feather Mind, Body, Spirit (Ed: 40th Anniversary, 2020).
[Boek] P 62.

4. The Law of One: Session 59.23. L/L Research.
[Website] https://www.llresearch.org/channeling/ra-contact/59#23https://www.lawofone.info/results.php?s=59#23

5. Magnetic Declination
[Website] https://www.magnetic-declination.com/

6. NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration)
[Website] https://www.ngdc.noaa.gov/geomag/calculators/magcalc.shtml

Dit bericht kan op ieder moment aangepast worden om informatie toe te voegen en/of te wijzigen, mocht ik dit nodig vinden.

Ziet u een foutje of ben ik het vergeten om een bron te vermelden? Laat het mij vooral weten, dan kan ik dit z.s.m. veranderen.

Vragen en/of opmerkingen zijn van natuurlijk harte welkom! Contact

Deel dit bericht